Hírvivő Hermész

Politikai, gazdasági, kulturális magazin

Címke: pálosok, Öcséb, 

 AZ ÉLET SZÖVEDÉKE

A nemzet (nagyobb közösség) olyan mint egy szőttes, maga a lét, az ÉLET SZÖVEDÉKE. Mint ilyen, égi támogatással, belülről, alulról építkezik, építi fel önmagát, szövi össze a szőttes, az élet szövedékszálait. Alapja, lényege a kis közösség, ahol a közösség tagjai mind ismerik egymást, együtt rezegnek, és egymásért akár tűzbe is teszik kezüket. A kis közösségeket alkotók száma változó, de semmi esetre sem lépi át az átláthatóság keretét. A határ valahol ott van, amikor már olyan valaki jelenik meg, akit nem ismerünk személyesen. Erejüket, megbonthatatlanságukat, ellenálló képességüket pontosan ezen ismérvek, jellemzők adják. Ezen kis közösségek, kis EGY-ségek szövedéke, szőttese, EGY-üttese a nagyobb közösség, végsősoron maga a nemzet.

Miként az igazi fehérbaráti (pálos) hagyományban, Özséb álmában is megviláglott, ezen kis EGY-ségek (személyek, avagy közösségek) önállóan léteznek; majd a lét egy adott pontján, pillanatában elindulnak egymás felé, hogy azután összeérve olyan erejű EGY-séggé álljanak össze, amely előtt nincs mi megálljon. Nincs, mert ez az az igazi EGY-ség, nagyobb közösség, maga a nemzet, amelyik bírja az ég teljes támogatását.

Az EGY-séget nem lehet erőltetni, nem lehet ilyen-olyan módszerrel létrehozni, siettetni, és főleg nem lehet „kitalálni”. (Illetve lehet, de az nem EGY-ség, hanem valami egészen más, mégha esetleg – csalóka módon – annak is látszik.) A szőttes, a szövedék önmagát szövi, benne mi, személyek, kis közösségek egyfajta katalizátorok vagyunk; azok, akiknek cselekedni kell, ha cselekedni kell, mert az égi segítség csak akkor jön, ha mi is lépünk. Lépésünk ideje, s módja akkor válik világossá, amikor belülről érezzük a késztetést, és megvalósítjuk az igazi teremtést. Legyenek valódi kis közösségek, EGY-ségek, és HAT-hatós segítségükkel, segítségünkkel hagyjuk hát szövődni a ÉLET SZÖVEDÉKÉT.  

(A nemzet gyűlése, annak bármelyik szintje - település, járás, megye, ország - ezen létforma, szövedék, szőttes "állam-hatalmi" kivetülése, megnyilvánulása. Így olyanok kerülnek döntési helyzetbe, akiket valóban ismerünk, akikre valóban rábízhatjuk a felelősségteljes döntést, és valóban számon is kérhetők. Nincs párt, nincs fizetett politikus, nincs semmi átláthatatlan. Hasonló elven épülhet fel a hon védelme, és a köz biztonságának megőrzése.)

Minden más süket duma, önjelölt reformátorok, forradalmárok, megváltók másokra ráerőszakolni kívánt ötlete – mégha csalóka módon másnak is látszik. Ne hagyjuk, hogy újra és újra, unos-untalan ismételve egy rossz mintát csalódjunk, csalódásba vigyenek bennünket. Mindenki tegye meg a saját dolgát, de csak azt tegye, mást ne akarjon.

(http://feherbaratok.ewk.hu) 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 56
Tegnapi: 26
Heti: 82
Havi: 769
Össz.: 208 295
Oldal: Az élet szövedéke
Hírvivő Hermész - © 2008 - 2019 - hirvivo.hupont.hu