Hírvivő Hermész

Politikai, gazdasági, kulturális magazin

címkék: Bajnai, Gyurcsány, Mesterházy, kormánypártok

Kakasviadal

Az elmúlt év második felében megkezdődött a 2014-es választásokra való felkészülés, sőt a különféle politikai alakzatok elkezdték a választási kampányt. Október 23-án Bajnai Gordon megmutatta igazi arcát, amikor a Milla rendezvényén szónoklatával „megörvendeztetett” bennünket. Hallgatva a beszédét, rájöhettünk arra, hogy a Columbia Egyetem és a John Hopkins Egyetem Nemzetközi Iskolájában nem „vendégprofesszor” volt, hanem őt okították az eljövendő miniszterelnökségre. Ezen a bizonyos rendezvényen nemcsak Bajnai szólalt fel, hanem egyéb személyek mellett Ungvári Rudolf közíró, valamint Tamás Gáspár Miklós egykori SZDSZ-es politikus és filozófus is. Hármójukra azért figyeltünk fel, mert kitűntek gyűlölködő hangvételükkel, diabolikus indulataikkal. Nyoma sincs már a visszafogott Bajnainak. Amerikában megtanították neki, milyen az igazi gyűlöletbeszéd.

E rendezvény kapcsán az is kiderült, hogy nem csak Tamás Gáspár Miklós állt oda Bajnai mellé, hanem ott sertepertél körülötte az összes kikopott SZDSZ-es, reménykedve abban, hogy Bajnai révén esetleg visszakerülhetnek a hatalomba.

De nem csak ők vágyakoznak a hatalom után, hanem Gyucsány az új csapatával és az egykori párt-társai is: a szocialisták. Mostanság mindannyian rendkívül flusztrált lelkiállapotban vannak, miután rá kellett jönniük arra, hogy a nemzetközi háttérhatalom azon része, amely eddig őket támogatta, most már Bajnait szeretné a hatalomba segíteni.

Nosza, erre Mesterházyék ismét meghívták az amerikai-izreali Ron Werbert kampány-főtanácsadónak, aki állítólag rendkívül arrogáns hangon leckézteti tanítványait.

Természetesen a kormánypártok sem ülnek tétlenül, ezért ők is megkezdték a választásokra való felkészülést. Ennek első kézzelfogható eredménye az energiaárak tíz százalékos csökkentése lett. Feleségem meg is jegyezte: „két éves választási ciklusok kellenének, mert akkor mindannyian egy kicsit könnyebben élnénk”.

Arra gyanakszom, hogy a kormányoldal nem magától találta ki ezt az árcsökkentést, hanem segített ebben Pataki György New York állam korábbi kormányzója, aki elvállalta a Századvég Gazdaságkutató Zrt –kormányzati tanácsadásra szerződtetett cég – nemzetközi tanácsadó testületének vezetését, illetőleg Pataki mellett  ténykedő két kiváló repuplikánus kampányszakember: George F. Birnbaum és Arthur Finkelstein. Birnbaum egyébként Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kabinetfőnöke volt az 1990-es évek végén.

Azt hiszem, olyan kakasviadalnak vagyunk a részesei (elszenvedői), ahol a küzdő kakasok egyazon gazda tulajdonában vannak, és bármelyik kakas győz, a fogadásból eredő valamennyi pénzösszeg egyazon helyre kerül.

2013. 02. 03.

DSZP

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 54
Tegnapi: 26
Heti: 80
Havi: 767
Össz.: 208 293
Oldal: Kakasviadal
Hírvivő Hermész - © 2008 - 2019 - hirvivo.hupont.hu