Hírvivő Hermész

Politikai, gazdasági, kulturális magazin

címkék: Jézus, Hegyi Beszéd

A Hegyi Beszéd

Máté Evangéliuma 5., 6. és 7. fejezeteiben olvasható.

Részletek a Hegyi Beszédből:

 hegyi_beszed.jpg

  (6. fejezeből )

Az igazi kincs

Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda meg nem emészti, és a hol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják.Mert a hol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is. 

A test lámpása 

A test lámpása a szem. Ezért ha a szemed tiszta, az egész tested világos lesz. Ha pedig a szemed gonosz, az egész tested sötét lesz. Ha tehát a benned lévő világosság sötétség: milyen nagy akkor a sötétség! 

Isten és a mammon 

Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a Mammonnak. 

Isten gondviselése 

Azért azt mondom nektek: Ne aggódjatok a éltetekért, mit egyetek és mit igyatok, sem testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál?Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, sem csűrbe nem takarnak; és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? Aggódással pedig ki tudná közületek meghosszabbítani az életét, akár egy arasznyival is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mezi liliomokat, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek? Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mit öltsünk magunkra?Mindezt a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát, és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja. 

 (7. fejezetből)

Az imádság meghallgatása 

Kérjetek és adatik néktek, keressetek és találtok, zörgessetek és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ugyan ki az közületek, aki, ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok  azoknak, akik kérik tőle? 

Az aranyszabály 

Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük; mert ez a törvény és ezt tanítják a próféták.

 

anahita.jpg 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 26
Heti: 56
Havi: 743
Össz.: 208 269
Oldal: Részletek a Hegyi Beszédből
Hírvivő Hermész - © 2008 - 2019 - hirvivo.hupont.hu