Hírvivő Hermész

Politikai, gazdasági, kulturális magazin

Címkék: szkíták

Kérdezz-felelek 

A szkítákról 

Egyik olvasónk arra kért bennünket, írjunk pár sort a szkítákról, ugyanis különféle, sokszor egymással ellentétes írásokat olvasott, és ezért kíváncsi a véleményünkre. 

Nos, az eddigi kutatásaink azt mutatják, hogy a ’szkíták’ nem egy meghatározott nép, hanem egy genetikailag és kulturálisan rokonságot mutató népcsoport gyűjtő neve.

Véleményünk szerint a szkíták körébe sorolandók pl. a magyarok, a hunok, avarok, a szarmaták, a kunok, a besenyők. 

A szkíták földje a Kárpát-medence nyugati határától egészen Mongóliáig terjedő hatalmas terület: az eurázsiai sztyeppe. Félnomád életformájuk volt, nem csak állattenyésztést folytattak, hanem fölműveléssel is foglalkoztak, fejlett kézműves-iparral és magas színvonalú ötvösművészettel rendelkeztek.

 

csodaszarvas.jpg

Kiválóan íjazó és lovagló harcosok voltak.

loves2.gif 

A szkíta népcsoport egyes elemei (népei) számos, ma élő nép genetikai és kulturális elődje. Például a szarmaták a mai lengyel nép legfontosabb genetikai alapja. A kazah nép előd-népe pedig a kun. Nem véletlen a hagyományos lengyel-magyar barátság, amelynek eredete a messzi múltba, a „történelem előtti” korszakba vezet. A kazah-magyar hagyományosan jó kapcsolat pedig a kazah-kun-magyar rokonságon alapszik. 

2014. 08. 06.

DSzP

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 37
Tegnapi: 35
Heti: 134
Havi: 469
Össz.: 206 643
Oldal: Szkíták
Hírvivő Hermész - © 2008 - 2018 - hirvivo.hupont.hu