Hírvivő Hermész

Politikai, gazdasági, kulturális magazin

Címkék: Oszama bin Laden, USA, Obama, Pakisztán

Világraszóló diadal

 

Megtudtam a tévéből, hogy Amerikában mindenki ujjong, mert amerikai kommandósoknak sikerült likvidálni Oszama bin Ladent a pakisztáni fővárostól mintegy 50 km-re fekvő Abbotábád nevű városban. Jómagam valahogy nem tudok olyan önfeledten ünnepelni, mint a tévében látott amerikai tömegek. Ennek okát az alábbiakban megpróbálom megvilágítani:

 

1./ Az egyik újságból megtudtam, hogy szétlőtték Bin Laden arcát, ezért nehéz volt felismerni. A pakisztáni TV bemutatott ugyan egy fényképet róla, azonban erről kiderült, hogy hamisítvány. Más fényképről nincs hír. Lehetséges, hogy nem örökítették meg a nemzetközi terrorista főnök holttestét?

 

2./ Hétfőn még azt hallottam, hogy Bin Laden holttestét elhamvasztották, ma pedig már arról szólnak a hírek, hogy a holttestet egy amerikai anyahajóról az Arab-tengerbe helyezték el a tengerészek szokásos módján. Legutóbb már iszlám szertartást is emlegettek.

Bármelyik verziót fogadom el, felvetődik a kérdés: a DNS-tesztet hol végezték el, és az összehasonlító minta-anyagot honnan szerezték be.

Micsoda szervezettség! A kommandós akció közben elvégzik a DNS-vizsgálatot, néhány óra múltán pedig már a temetés is megtörténik.

 

3./ A kommandósok négy harci helikopterrel csaptak le, az egyik helikopter lezuhant, amerikai áldozat nem volt.

Bin Laden fegyveresen védekezett, és a tűzharcban meghalt Bin Laden mellett az egyik fia, két vele lévő férfi, egy pajzsként használt nő, és megsebesült két nő, akiket kórházba szállítottak, ahol az egyik belehalt a sérüléseibe. Tekintettel arra, hogy a pakisztáni hatóságok nem tudtak az esetről, kíváncsi vagyok, mit mondtak a kórházban a kommandósok, amikor a két sebesültet beszállították.

A terrorista vezéren kívül tehát meghalt további öt ember. A tömeg pedig ujjong: micsoda boldogság!, hurrá, nem csak a terrorista vezér halt meg, hanem sikerült megöli két nőt, két férfit, továbbá Bin Laden egyik fiát is. Mindez a jogállami megoldás Obama elnök közvetlen parancsára történt.

 

4./ Washington Pakisztán szuverenitásának megsértését azzal magyarázza, hogy az amerikai kormány törvényes! és erkölcsi! kötelességének érezte, hogy cselekedjen. Természetesen jogállamilag!

 

5./ A tévében láttam egy egyetemi tanár-szakértőt, akitől megkérdezte a riporter: „Van-e közvetlen bizonyíték arra, hogy Oszama bin Ladent likvidálták?” Erre az egyetemi tanár és szakértő azt válaszolta: közvetlen bizonyíték ugyan nincs, de ha az USA elnöke ezt mondta, akkor 100 % bizonyossággal ki lehet jelenteni, hogy az eset megtörtént, ugyanis az elnök nem engedheti meg magának, hogy valótlanságot mondjon.

Az iraki háború tükrében ez a szakértői vélemény legalábbis problematikus.

 

Talán sikerült megindokolnom, mért nem ujjongok a tömeggel.  És ha tovább gondolkodom, elszomorodom, mert látom, mi lett abból az országból, amelyet egykor a demokrácia és az emberi jogok legfőbb őrének hittünk.

 

2011. 05. 03.

 

DSZP

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 86
Tegnapi: 26
Heti: 112
Havi: 799
Össz.: 208 325
Oldal: Világraszóló diadal
Hírvivő Hermész - © 2008 - 2019 - hirvivo.hupont.hu