Hírvivő Hermész

Politikai, gazdasági, kulturális magazin

 címkék: Magyarország, Gyurcsány, Orbán Viktor, szocialisták, Szdsz, Fidesz

Betyár világ Magyarországon

 

Tavaly az országgyűlési választásokon a választópolgárokat kettős cél vezette: le akarták váltani a szocialistákat és az SZDSZ-t, és abszolút hatalmat akartak biztosítani a FIDESZ-nek.

 

A szocialistákat és a szabaddemokratákat azért akarták leváltani, mert bebizonyosodott, képtelenek építeni, ugyanis a romboláson kívül semmilyen alkotó emberi tevékenységre nem képesek.

Már a legelején kiderült, hogy az akkor viszonylag népszerű Medgyessy Péter is lényegében svindler, hiszen valójában fedett elhárító tiszt, és a különféle korábbi vezető beosztásait ennek az eredeti foglalkozásának köszönheti. Kormányfői ideje alatt kiderült, fogalma sincs a kormányzásról, és mintegy kétéves működése alatt az egyetlen említésre méltó esemény az volt, hogy az ország tartalék pénzeszközeit sikeresen szétosztogatta.

És akkor jött Gyurcsány Ferenc, aki nemcsak notórius hazudozó, hanem „orgyilkos” is, mert olyan sikeresen hátba szúrta atyai jó barátját, Medgyessy Pétert, hogy szegény azóta is csak nagy nehézség árán képes egy épkézláb mondatot kimondani.

A Gyurcsány-korszak kétségtelenül rosszabb volt, mint az előző két év. Gyucsány két dolgot szeretett: a különféle számú lépéseket (100 lépés,. 50 lépés stb.), valamint a táncot. Buzdították is a hívei: „Táncolj Feri!”

Tulajdonképpen nem csak a lépéseket és a táncot szerette Gyurcsány, hanem még valamit. Ezt ő ilyen árnyaltan fejezte ki: „Csodálatos dolog egy országot irányítani!”

Visszatérve a lépésekhez, kénytelen vagyok megjegyezni, tulajdonképpen Gyurcsány nem a lépések gyakorlását szerette, hanem csupán beszélni szeretett a lépésekről. Valójában ő maga végig egy helyben állt, az ország pedig csúszott lefelé a lejtőn.

 

Az SZDSZ-ről is kiderült, hogy ők se jobbak a szocialistáknál. Ezt leginkább Demszky példátlanul hosszú főpolgármesteri ténykedése bizonyítja: Gyönyörű fővárosunk romokban, jó esély van rá, hogy a budapesti tömegközlekedés megbénul, sőt az egész város működése is veszélybe került.

 

Azért nem egészen úgy van, ahogy mondtam, mert valamihez azért értenek ezek a vigécek: a lopáshoz, a csaláshoz, a nyerészkedéshez.

 

A választók azért biztosítottak kétharmados többséget a FIDESZ-nek, hogy végre minden korlátozástól- és befolyásolástól mentesen megmutathassák, mit tudnak. A legutóbbi választások előtt, húsz éven át, ugyanis folyamatosan bizonygatták, hogy ők milyen eszesek és rátermettek, és csak azért nem mutathatták meg a tudományukat, mert nem voltak kormányon, vagy ha kormányon voltak, a koalíciós partnerek korlátozták a képességeik kibontakozását.

 

Nos itt vagyunk a FIDESZ-vezette kormányzás közepén, és meg kell mondjam, a tapasztalataink nem túl bíztatóak. Sajnos valamiféle hasonlóságot vélek felfedezni Orbán Viktor és Gyurcsány között. Míg Gyurcsány a lépesekről való beszédet kedvelte, Orbán tervezni szeret. (Új Széchenyi terv, Széll Kálmán terv stb.) A baj az, hogy a miniszterelnök összekeveri a tervek írásba foglalását azok megvalósításával. Én még emlékszem arra az időre, amikor Orbán Viktor - első miniszterelnöksége alatt – véget akart vetni az osztrák vircsaftnak, és meghirdette az állami földfelvásárlást. Talán mondanom se kell, hogy akkor egyetlen gramm földet sem vásárolt a Magyar Állam.

A legutóbbi kampány során Orbán Viktor azt ígérte/tervezte, hogy ha kormányra kerül, jelentősen javulni fog a közbiztonság, és két héten belül minden faluban lesz körzeti megbízott. Igazán szép volt ez az ígéret, csakhogy Orbán Viktor elfelejtette, hogy ehhez legalább háromezer új rendőrt kell munkába állítani, és a körzeti megbízotti beosztáshoz két éves szakmai gyakorlat szükséges. Mondanom se kell, hogy a kormányalakítás óta nem emelkedett számottevően a körzeti megbízottak száma, sőt a bűnügyi statisztikák minden vonatkozásban jelentősen romlottak.

 

Persze azt nem tudom eldönteni, hogy a hazugság csak akkor minősül-e annak, ha bevalljuk, vagy esetleg akkor is, ha letagadjuk.

 

Sajnos a lakosság pénzügyi-gazdasági helyzete fokozatosan romlik. Még szerencse, hogy kormányunk –figyelemmel az adósságszolgálatunkra és a költségvetési hiánycélokra – nem alkalmaz megszorításokat. Ennek ellenére a kilátásaink nem túl jók, sőt azt is mondhatnám, hogy elkeserítők. Ezt támasztja alá Kövér László legutóbbi nyilatkozata:

„A FIDESZ-kormánynak nincs alternatívája.”

 

- Ajaj! – mondtam magamnak -, akkor tényleg nagy a baj!…

 

DSZP

 

2011. november 06. 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 59
Tegnapi: 26
Heti: 85
Havi: 772
Össz.: 208 298
Oldal: Betyárvilág...
Hírvivő Hermész - © 2008 - 2019 - hirvivo.hupont.hu