Hírvivő Hermész

Politikai, gazdasági, kulturális magazin

címkék: Képíró Sándor, Mengele, Heinrich Müller

Egy büntető per árnyai

 

A Képíró Sándor elleni büntető eljárás I. fokon a vádlott felmentésével végződött. A magyar ügyészség természetesen fellebbezett!

 

Mindhiába figyeltem az ezzel kapcsolatos híradásokat, csak ennyit tudtam meg a vádirati tényállásról: „Képíró Sándor 1942. január 21. és 23. napja között egy újvidéki razzia során az egyik járőrcsapat parancsnokaként közreműködött ártatlan civilek kivégzésében.”

Ennél konkrétabb megfogalmazást nem hallottam, pedig a média nap mint nap foglakozott az üggyel. Jellemző a vád gyenge minőségére, hogy a bírósági tárgyaláson meghallgattak egy „koronatanút”, aki azt vallotta, emlékszik arra, - 69 év távlatában! -, hogy Képíró Sándor pofon ütött egy fiatalembert.

Mindezek ellenére elhatárolódunk az egyik vidéki lap azon megjegyzésétől, hogy a „jeruzsálemi nácivadász központnak létkérdés ez az ügy, mert ha nincsenek nácik, nincs nácivadász központ sem.”

 

Ahogy elnéztem Képíró Sándort a bíróság előtt kilencvennyolc évesen, tolókocsiban, légzőkészülékkel és infúzióval, eszembe jutott két név: Josef Mengele, az „auschwitzi doktor”, aki különféle könyörtelen kísérleteket folytatott a tábor foglyain, valamint Heinrich Müller, a Gestapo főnöke.

Vitathatatlan, hogy mindketten háborús bűnösök, mindkettőjük kezéhez megszámlálhatatlanul sok ártatlan ember vére tapad. Ennek ellenére a Wiesenthal-központ munkatársainak nem sikerült őket megtalálni.

 

A hivatalos verzió szerint Mengelét a Szövetségesek a háború után letartóztatták, azonban, mert nem sikerült őt azonosítani, szabadon engedték.

Müller pedig 1945. áprilisában eltűnt, magával vitte a Gestapo irattárát, és soha nem akadtak a nyomára.

 

Természetesen ebből egy szó sem igaz!

 

Mengele azzal váltotta meg a szabadságát, hogy az USA titkosszolgálatának átadta az emberkísérleti eredményeit, sőt! az Egyesült Államokban tovább folytathatta a kísérleteit.

Müller Svájcba emigrált, ahol felkereste az amerikai titkosszolgálat, és 1 millió dollárért megvásárolta a Gestapo irattárát és a Müller fejében lévő információkat.

Mengele és Müller az Egyesült Államokban halt meg, végelgyengülésben.

 

Ennyit kívántunk leírni a Képíró Sándor ellen folyamatban lévő büntetőüggyel kapcsolatosan. Visszatérünk még erre az ügyre, azt követően, hogy megismerjük II. fokú ítéletet. Sajnos Képíró Sándor hajlott kora és egészégi állapota aggodalommal tölt el bennünket. Jó volna, ha megélné a végleges (jogerős) felmentő ítéletet.

 

2011. 08. 04.

 

DSzP

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 45
Tegnapi: 26
Heti: 71
Havi: 758
Össz.: 208 284
Oldal: Egy büntetőper árnyai
Hírvivő Hermész - © 2008 - 2019 - hirvivo.hupont.hu