Hírvivő Hermész

Politikai, gazdasági, kulturális magazin

Címke:Földanya, liberális demokrácia, növekedés

Földanyánk, ha megrázza magát... 

Portugáliától Görögországig, Tunéziától Egyiptomig tüntetések, lázongások döngetik a fennálló államhatalmat; árvizek, természeti katasztrófák, naponta több százezer ember éhen hal, szennyezettek a vizeink, szennyezett a légkör, sőt, már a világűrt is különféle hulladékokkal piszkítjuk; és vészes gyorsasággal terjed a szegénység!

Ez hát a szép új világ!

És miközben mindenütt recsegnek-ropognak a liberális demokrácia alapján kialakult államok eresztékei, a gazdaság meghatározó urai töretlenül a gazdasági növekedésben látják a világ bajainak orvosságát. Úgy tesznek, mintha nem tudnák: a bajok fő okai az elosztási viszonyokban rejlenek.

 

Talán sokan nem tudják, a növekedéspárti hatalmasságok már azon gondolkodnak, miként lehetne a Holdon, a Marson bányát nyitni, hogy a fékeveszett növekedés nyersanyagszükségletét ki tudják elégíteni. Sőt! Japánban és az USA-ban állítólag kísérletek folynak, amelyek nagyobb létszámú embercsoport befogadására alkalmas űrbázis megépítésére irányulnak. Ezek a kedves emberek ugyanis már azon törik a buksi fejüket, hogy ha a Föld lakhatatlanná válik, akkor Ők átköltöznek az űrbázisra, mi pedig szépen itt maradunk. Közben eszement módon tovább irtják az Amazonas menti őserdőket, és folyatják egyéb üzelmeiket.

Előbb-utóbb Földanyánk megunja ezt a pökhendi, fékeveszett tobzódást, és akkor erőteljesen megrázza magát.

Nem tudom, marad-e belőlünk hírmondó?!

 

2011.január 28.

 

D.SZ.P.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 80
Tegnapi: 26
Heti: 106
Havi: 793
Össz.: 208 319
Oldal: Földanyánk ha.....
Hírvivő Hermész - © 2008 - 2019 - hirvivo.hupont.hu