Hírvivő Hermész

Politikai, gazdasági, kulturális magazin

címkék: Kölcsey, haza

„Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort;

Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derül!”

 

 

Honlapunkon olvasható Kölcsey Huszt c. verse. Nem tudom pontosan, milyen gondolati mechanizmusok játszódtak le a fejemben, amelyek arra ösztökéltek, hogy felhívjam a figyelmet Kölcsey halhatatlan alkotására. Bizonyára ezt hívják intuíciónak. Ahogy ízlelgettem a sorokat, rájöttem: Kölcsey nekünk írta ezt a költeményt, hiszen még az ő korában, a Reform Korban sem volt talán olyan aktuális, mint napjainkban, a mai Magyarországon.

Több olyan barátra tettem szert az elmúlt évtizedekben, akiknek szívbéli hazaszeretetéhez nem fér kétség, akik naponta elsiratják a magyarságot, mert „egyedül vagyunk a népek tengerében”, de amikor valamilyen tényleges tevékenységet kellene végezni, akkor bizony kissé hátrébb húzódnak. Ezeknek a kedves barátaimnak ajánlom a fenti sorokat.

(Ez a két sor emlékeztetőül itt marad a címoldalon, mindannyiunk buzdítására.)

 

Úgy érzem, mindannyiunk feladata, hogy egységet és harmóniát teremtsünk múltunk, jelenünk és jövőnk között. Vannak persze olyanok – nem is kevesen -, akik azt gondolják, elmennek innen, máshol próbálnak szerencsét, hiszen csak egy életük van.

 

Biztos vagyok benne, hogy mi, akik nem így gondoljuk, többen vagyunk.

 

2011. január 20.

 

                                                                                                                  D.SZ.P.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 57
Tegnapi: 26
Heti: 83
Havi: 770
Össz.: 208 296
Oldal: Messze jövendővel...
Hírvivő Hermész - © 2008 - 2019 - hirvivo.hupont.hu