Hírvivő Hermész

Politikai, gazdasági, kulturális magazin

Címkék: profit, gyógyszergyárak, orvoslátogatók

A profit mindenek előtt !!!

 Jó volna, ha az egészségügyi kormányzat valamiképpen megfékezné a gyógyszergyárakat, mert a szemérmetlen reklámhadjáratuk már-már elviselhetetlen. Bekapcsolom a tévét, és minden csatorna gyógyszerreklámot közvetít.

Ha rajtam múlna, én bizony betiltanám a gyógyszerek reklámozását, ugyanis ezek a reklámok azt sugallják, hogy ezek a gyógyszerek minden emberre ugyanazt a hatást fejtik ki, holott ez valótlan, ugyanis ahány ember, annyiféle szervezet, és a gyógyszerek hatása egyénenként különböző lehet. Ezek a reklámok tehát erkölcstelenek.

 

A gyógyszergyárak gátlástalanságát mutatja az un orvos-látogatói rendszer is. Ez azt jelenti, hogy a gyógyszergyár embere elmegy az orvoshoz, felhívja a figyelmét egy-egy gyógyszerre, és megállapodik vele: az orvos jutalékot kap, amennyiben az adott gyógyszert felírja a betegeinek. Mivel pedig az orvosok fizetése felháborítóan alacsony, az orvos nem tud ellenállni az anyagi ösztönzésnek, és elfogadja ezt a roppant problémás ajánlatot. Így aztán sokszor még az orvosi esküjét is megszegi; ugyanis elképzelhető, hogy egy konkrét betegséget egy másik gyógyszerrel sokkal hatékonyabban lehetne gyógyítani, de mégis azt a gyógyszert írja fel, amire leszerződött.

 

Remélem az illetékesek levonják a szükséges következtetéseket abból a tragikus orvos-halálból ami Thaiföldön megesett. Az történt, hogy egy névtelen gyógyszergyár jutalomutazásra vitt egy magyar orvos csoportot Thaiföldre, és az egyik orvos belefulladt az egy úszómedencébe. Természetesen mindannyiunkat megrázott ez az értelmetlen halál. A hozzátartozóknak ezúton is őszinte részvétünket fejezzük ki, ugyanakkor elgondolkodunk azon, hogy hány embernek kell még meghalni addig, amíg a mindenkori kormányaink végre valódi intézkedéseket tesznek az egészségügyünk újbóli felépítése iránt.

 

2011. február 5.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 36
Tegnapi: 35
Heti: 133
Havi: 468
Össz.: 206 642
Oldal: A profit mindenek előtt
Hírvivő Hermész - © 2008 - 2018 - hirvivo.hupont.hu